La ciutadania i els seus patrons de mobilitat
El coneixement dels ideals d’activitat per part de la ciutadania es una de les principals eines per a la planificació i la gestió de la mobilitat a les ciutats. Els darrers anys, algunes administracions i empreses han dedicat recursos a estudiar els diferents comportaments i hàbits en funció del gènere per tal de millorar les polítiques de mobilitat.
El Col·legi d’Enginyers de camins organitza la jornada Mobilitat i perspectiva de gènere amb l’objectiu de reflexionar sobre com afrontar aquest repte en els pròxims anys, analitzant les pautes de mobilitat de la ciutadania segons el gènere i comprenent les diferents necessitats de mobilitat entre els diferents rols.
Participa en una jornada que combina la presentació de les pautes de mobilitat segons gènere a Catalunya amb solucions que ja s’apliquen i l’anàlisi de futures propostes.
El programa inclou:
- Presentació de Les pautes de mobilitat segons el gènere a Catalunya per Sara Hernández, Cap del Servei de Mobilitat del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.
- Presentació de les Polítiques integrals de mobilitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona de la mà de Neus T. Figueras, Cap del Servei de Gestió de Contractes de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
- Ponència sobre La integració de la perspectiva de gènere al Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona per
Eugeni Rico, enginyer superior de l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona. - Presentació sobre les Accions en perspectiva de gènere a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per Adrina Bachiller, directora adjunta de la direcció de Projectes i Desenvolupament de Nous Negocis de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
- Presentació sobre La perspectiva de gènere des de l’Escola de Camins per Esther Real, directora de l’Escola d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la UPC.
No us ho podeu perdre!
DATA: Divendres 4 d’octubre de 2024
HORARI: De les 09:30 a les 11:30 h
LLOC: Espai Provença d’FGC (C/ del Rosselló, 219 – Barcelona)